Protest: Nee tegen annexatie – Vrijheid voor Palestina

STOP DE ANNEXATIE – NEE TEGEN ZIONISME – VRIJHEID VOOR PALESTINA

Op 1 juli 2020 wil Israël de West Bank gaan annexeren – daarom roepen wij iedereen op om die avond om 18:30u samen met ons te protesteren op voor het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. We protesteren tegen de pogingen om Palestina en de bevrijdingsbeweging te liquideren en strijden voor de bevrijding van Palestina van de rivier tot aan de zee. Tegelijkertijd zullen over de hele wereld protesten plaatsvinden, van Ramallah tot New York en door heel Europa.

Het plan om de West Bank te annexeren komt uit de koker van de nieuwe fascistische Israëlische regering van Benjamin Netanyahu en Benny Gantz, en wordt volledig gesteund door de Amerikaanse president Donald Trump. Toch is het geen nieuw plan, maar een voortzetting van de ruim honderd jaar durende zionistische kolonisatie van Palestina.

Hoewel de Nederlandse regering officieel tegen de annexatie is, zal zij ongetwijfeld Israël steunen wanneer ze geconfronteerd worden door het Palestijnse verzet. We roepen daarom de Nederlandse regering op om onmiddellijk sancties tegen Israël in te stellen en geen wapens meer te leveren aan het koloniale regime.

Tegelijkertijd met de protesten tegen annexatie staan miljoenen mensen op tegen anti-zwart racisme. Wij staan onvoorwaardelijk achter onze zwarte kameraden in de strijd tegen kolonialisme, imperialisme en racisme, en eisen gerechtigheid voor alle martelaren, van George Floyd in de VS tot Ahmad Erakat in Palestina en Tomy Holten in Nederland. De verbondenheid van onze onderdrukkers in de VS, Palestina en Nederland bestrijden wij met internationale solidariteit. Eerder op de dag zullen we daarom ook deelnemen aan de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij.

Wij staan voor de bevrijding van Palestina van de rivier tot aan de zee en het heropbouwen van de Palestijnse bevrijdingsbeweging. In die bevrijdingsbeweging is geen rol weggelegd voor de Palestijnse Autoriteit, die de “veiligheidssamenwerking” met Israël belangrijker vindt dan de verdediging van Palestina. Wij strijden voor de verwezenlijking van de onvervreemdbare rechten van het Palestijnse volk – het recht op nationale zelfbeschikking en het Recht op Terugkeer.

We verklaren ons solidair met de pro-Palestina Dam Groep wiens protest op zondag 28 juni is verboden door de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Dit is de zoveelste inperking van het demonstratie recht voor Palestina in Amsterdam!

Tegen annexatie van de West Bank!
Voor de bevrijding van Palestina van de rivier tot aan de zee!
Lang leve de martelaren en het Palestijnse verzet!

P.S. In verband met de geldende coronamaatregelen zullen we tijdens dit protest op 1,5 meter blijven en roepen we iedereen op een mondkapje te dragen.

Dit protest wordt ondersteund door de volgende organisaties:
– Samidoun Palestijnse Gevangenen Solidariteitsnetwerk
– Palestijnse Gemeenschap NL (PGNL)
– BDS Nederland

Deel dit met:

Datum

01-07-2020
Expired!

Tijd

18:30 - 20:30

Locatie

Museumplein
Amsterdam

Facebook

Eventpagina
lichte regen
9 °C
QR Code