Tweede Kamer demonstratie Voor14

Op 18 juni vergadert de Tweede Kamer commissie ‘Armoede- en schuldenbeleid’ over, precies, armoede in Nederland. Daar moeten wij natuurlijk gezien en gehoord worden! Steeds meer kinderen leven in armoede, steeds meer mensen zijn gedwongen uitkeringen aan te vragen en ook ouderen krijgen het steeds benauwder omdat de AOW al jaren stagneert. Genoeg is genoeg! Zoals de coronacrisis laat zien is er zat geld, het wordt alleen niet eerlijk verdeeld.

Op 18 juni om 08:30 staan wij op het Plein bij de Tweede Kamer om aandacht te eisen voor een verhoging van het minimumloon mét behoud van de koppeling met uitkeringen. Dat betekent dat er meer dan 2 miljoen werkers in loon op vooruit gaan, waaronder veel van onze essentiële werkers uit de zorg, postbodes en medewerkers uit de voedselketen. Daarnaast gaan ook 4 miljoen mensen met een uitkering (AOW, bijstand etc.) er flink op vooruit.

Wij zijn ook op zoek naar mensen die hun verhaal willen doen voorafgaand aan de commissievergadering. Ben jij een van de steeds grotere groep ‘werkende armen’? Moet jij rondkomen van een uitkering? Vind je de verdeling ook veel te scheef? Kom met ons mee demonstreren op 18 juni en stuur even een persoonlijk bericht als je zelf je verhaal wil doen. Samen krijgen wij de politiek zover!

Daarnaast zijn wij zoals altijd ook op zoek naar andere manieren van steun. Deel dit bericht bijvoorbeeld, teken onze petitie of krijt een boodschap van steun op de stoep. Ook actief worden bij Den Haag Voor14? Stuur een bericht en doe mee!

Let wel:
Houdt 1,5 meter afstand
Draag een masker
Symptomen? BLIJF THUIS!

#samenvoor14
#voor14

Deel dit met:

Datum

18-06-2020
Expired!

Tijd

08:30 - 09:30

Locatie

Plein
Den Haag
Voor14

Organisatie

Voor14
Website
https://www.voor14.nl/

Facebook

Eventpagina
lichte regen
8 °C
QR Code